Válassza az Oldal lehetőséget

Az Alföld Néptáncegyüttes képzési helyének infrastrukturális fejlesztése TIOP-1.2.1.A1-15/1-2015-0014 A Művelődési Központ és Városi Galéria pályázata

Az Alföld Néptáncegyüttes képzési helyének infrastrukturális fejlesztése TIOP-1.2.1.A1-15/1-2015-0014 A Művelődési Központ és Városi Galéria pályázata

Sajtóközlemény

Új táncoktató termet kapott az alföld néptáncegyüttes Csongrádon.

21. századi körülmények között nevelheti utánpótlását a csongrádi Pro Urbe díjas Alföld Néptáncegyüttes. Új 30 fő befogadására alkalmas táncoktató termet és az oktatási technikát fejlesztő eszközöket kapott az Európai Unió támogatásával. A „Nosza legény a táncba…” – az Alföld Néptáncegyüttes képzési helyének infrastrukturális fejlesztése című, TIOP-1.2.1.A1-15/1-2015-0014 azonosítószámú projekt megvalósításához a csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria 45,40 millió forint támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

A fejlesztéssel majdnem kétszeresére bővült a táncoktatás kerete, a mai kor követelményeinek megfelelő, mégis hagyományőrző oktatási programok bevezetéséhez szükséges tárgyi eszközöket is beszereztek.

A fejlesztett infrastruktúrával a hosszú távú üzemeltetés biztosított, a korszerűsítés, fejlesztés lehetőséget biztosít a kiterjesztett néptánc oktatásra, népi életmód játékos bemutatására.
A hagyományőrzésnek az a fajtája, melyet az Alföld Néptáncegyüttes képvisel, már régóta szerepel a Nemzeti Alaptantervben és ennek változataiban, mint tánc- és dráma óra, vagy a testnevelésórák egyik lehetséges formája. A tanórán kívüli tevékenységek között is jelentős szerepet kell, hogy kapjon a néptánc, a népi ének, egyáltalán a hagyományokhoz való visszatérés. Az egész napos iskolai foglalkozásból kiszakadni, átmenni egy minden szempontból más lelkiségű-tartalmú épületbe, közösségbe, felüdülést jelent minden gyermek számára. Az elnyert támogatás lehetőséget biztosít ezek megvalósítására.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 45,40 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással. A projekt támogatási intenzitása 100 %.

A szerzőről

Válaszolj

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Önnek ajánljuk

Skip to content