Sághy konyha fejlesztése Csongrádon

Támogatási szerződés száma: TOP-1.1.3-16-CS1-2017-00008

Kedvezményezett: Csongrád Városi Önkormányzat

A települési önkormányzat saját közétkeztetési feladatai ellátásában jelentős részben támaszkodik a helyben előállított mezőgazdasági alapanyagokra.

A fejlesztés által javul és korszerűsödik a helyi vállalkozások (beszállítók) működési környezete és hozzájárul a város-vidék (külterületi tanyás területek) együttműködésének erősítéséhez.

A főzőkonyha meglévő rendeltetése nem változik, de kapacitása 1000 – 1200 adagosra bővül, korszerű főzőberendezések alkalmazásával a jelenleg érvényben lévő előírások és szabványrendszer szerint. Megteremtjük a lehetőségét a diétás és érzékenyek számára készülő ételek szakszerű és higiéniás előállításának.

A külső energetikai célú fejlesztésen túl a konyhatechnológiát és annak gépészeti hátterét is korszerűsítjük, az elavult konyhatechnológiai gépek cseréjét megtesszük, továbbá konyhatechnológiai fejlesztési tervet készíttetünk konyhatechnológus bevonásával. A terv célja, hogy előkészítse a jelenleg elavult technikai színvonalú gépek cseréjét, másrészt az elérhető, új, energetikai szempontból gazdaságosabban üzemeltethető eszközök, és a korszerű ételkészítési technológiákat alkalmazó megoldások beépíthetőségét.