Válassza az Oldal lehetőséget

Zöld utat kapott a “Zöld Város” project

Zöld utat kapott a “Zöld Város” project

 

Több mint egy éve, 2016. május 17-én nyújtotta be Csongrád a Bökényi Zöld Város program pályázatát. Idén júniusban érkezett meg a támogatói döntés, hogy 500 millió forintos összköltséggel – a Széchenyi 2020 program keretében 100 %-os támogatás mellett – elkezdődhet a Bökény megújulása. A TOP-2.1.2-15 CS1-2016-00007 azonosítószámú projekt a tervek szerint idén június és jövő év szeptember 30. között valósul meg, számos fejlesztéssel, illetve az itt lakók komfortérzetének növelésével.

A pályázat egyik fő fejezete a kert- és játszótérépítés: megújul az Ifjúság téri játszótér, új játékelemekkel bővül a kínálat, kötélcsúszda, hinta, mászóvár, rugós játékok várják majd a gyerekeket, a nagyobbak és a felnőttek pedig szabadtéri fittnesz eszközöket használhatnak majd. Sétány épül a Kresz-pályáig, padokat és asztalokat helyeznek ki.  A Tulipán utcai játszótér is „ráncfelvarráson” esik át: új hinta, mászóvár épül, valamint körbekerítik a tengópályát.  A Raisio utca végén lévő dühöngőben felújítják a pályát, mellette pedig a parkolóként sem funkcionáló részt játszótérré és fittnesz parkká alakítják. Az Orgona utcában óvodás korú gyermekek számára alakítanak ki egy bekerített, zárható játszóteret ivókúttal.  Az Összefonódás szobor környékét és a park járdáját viakolorral burkolják egészen az iskoláig. A HSZC Sághy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola valamint a Dr. Szarka Ödön Egyesített Egészségügyi Intézmény által körbehatárolt közpark fái közül jó néhányat kicserélnek, Dr. Szarka Ödön szobrának környezetében pedig padokat helyeznek el. A Zöldfelületek karbantartásához kistraktorokat és fűnyírókat szereznek be.

A pályázat másik fő fejezete a gazdaságélénkítési tevékenység. Felújítják, energetikailag korszerűsítik és új funkciót kap a Papucsosként ismert volt étterem. Kereskedelmi és szolgáltató központ lesz, ahol civil szervezetek mellett egy cukrászda, fagyizó vagy kávéház kap majd helyet. Az épület előtti tér is megújul.

Fontos része a programnak az útfelújítás is: új bekötő út épül a Tulipán u. 7-17. ingatlanok mögött a Bökényi Napraforgó Óvoda bejáratáig, ahol parkolókat alakítanak ki. Szintén parkolókat építenek a Raisio utcában, felújítják az útburkolatot a Rózsa utcával párhuzamos tömbházak közötti szakaszon is, itt is épülnek parkolók, átépítik a Hársfa utcai COOP-bolt előtt a parkolókat, hogy több autó elférjen és könnyebb legyen a beállás. Új burkolatot és parkolókat kap az Orgona utca is, részleges útfelújításra számíthatnak az Hársfa utcán és a Tulipán utcán lakók is. A Tavasz utca Ibolya utca és Kis-Tisza utca közötti szakaszát valamint a Hegyi Antal utcát is felújítják.

9 helyszínen építenek ki kamerarendszert, ezzel is növelve a közbiztonságot és a vagyonvédelmet. A programhoz kapcsolódóan 3 alkalommal szerveznek majd szemléletformáló (a szelektív hulladékgyűjtésre sarkalló) és a felelős kutyatartásról szóló rendezvényeket.

A szerzőről

Válaszolj

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Önnek ajánljuk

Skip to content