Válassza az Oldal lehetőséget

Sport és civil szervezetek 2018. évi önkormányzati támogatás elszámolásának útmutatója

Sport és civil szervezetek 2018. évi önkormányzati támogatás elszámolásának útmutatója
  1. Az előző évi önkormányzati támogatás tételes elszámolása, benyújtása a tárgyévet követő év március 25. napjáig történik. A tételes elszámoláshoz számlamásolatokat kell csatolni. Az elszámolás kizárólag e rendelet 2. sz. melléklete alapján történik.
  2. A határidőn túli elszámolás, vagy annak hiánya, pontatlansága, az elszámolás valótlansága kizáró ok a következő pályázati ciklusból.
  3. A fel nem használt, vagy nem a pályázati céloknak megfelelően felhasznált támogatást vissza kell fizetni, ennek elrendeléséről a Képviselő-testület dönt.
  4. Az önkormányzati támogatásról történő elszámolásnál az alábbi kiadások nem vehetők figyelembe:
  • szeszesital és dohányáru vásárlása
  • személyes használatot szolgáló tárgyi eszközök vásárlása;
  • más szerv programja és rendezvénye támogatása.
  1. Az elszámolásokat a Polgármesteri Hivatal – akár helyszíni szemle tartásával is – ellenőrizheti. Az ellenőrzésben a kötelezettek képviselőinek együtt kell működniük, az ellenőrzés meghiúsulása az elszámolás hiányát eredményezi.
  2. A Polgármesteri Hivatal utóellenőrzést végezhet a pályázatban rögzített adatok hiteles voltának megállapításához az éves beszámolók alapján. Ehhez bekérheti a szervezet közhasznúsági jelentését, amennyiben az egyesület közhasznú minősítésű, valamint kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolóját. Az utóellenőrzés során feltárt hiányosság, valótlan adatközlés esetén a (3) bekezdés szerint kell eljárni.

 

 

Elszámolási útmutató letölthető innen (.doc)

A szerzőről

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Önkormányzati elektronikus ügyintézés

Facebook

Fussunk együtt jövőre!

Önnek ajánljuk